Altın Yumurtlayan Tavuk

dakika
Kolay
kişilik

İçindekiler

⁃ 1 adet Aspiliç bütün tavuk
1 defne yaprağı
1 dal kekik
2 dal maydanoz
1 havuç
1 pırasa
2 dal kereviz yaprağı
1 su bardağı konserve mantar
2 çorba kaşığı tereyağı

YUMURTALAR İÇİN:
1 kg patates (haşlanmış)
3 adet haşlanmış yumurtanın sarısı
1 fincan zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 limon suyu ve kabuğu rendesi
Tuz

HAZIRLAMA TARİFİ

1
)
Tencereye temizlenmiş yıkanmış tavuk defneyaprağı maydanoz havuç pırasa kereviz sapı tane karabiber ve bolca su konup ateşe konur. Ateşe konur haşlanır. Aspiliç Bütün Tavuk tencereden alınıp soğutulur. Tavaya iki kaşık tereyağı konur, yağ kızınca tavuğun her tarafı altın renginde kızartılır. Servis tabağına alınır. Haşlanmış patates ezilir. İçine yumurta sarısı tuz limon suyu zeytinyağı sarımsak konur karıştırılır. Elma büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yumurta şekli verilir. Tavuğun etrafına dizilir servis yapılır.
Afiyet olsun.