Tavuk Suyuna Başak Çorbası

dakika
Kolay
kişilik

İçindekiler

⁃ 1 çay bardağı aşurelik buğday
5 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 kaşık tereyağı
Bir tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet Aspiliç tavukgöğsü
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı Sızma zeytinyağı

HAZIRLAMA TARİFİ

1
)
Buğdayı geceden ıslatın. Üstüne iki parmak geçecek kadar su koyup iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine et suyu ile birlikte haşlanmış tavuk etini koyun. Fasulyeyi ufak ufak; patates, havuç ve kabağı küp küp doğrayıp hazırlamış olduğunuz tavuk etli çorbaya ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızı toz biberleri iki kaşık Sızma zeytinyağında kızdırıp üstüne dökün. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.