Tavuk Küpü

dakika
Kolay
kişilik

İçindekiler

⁃ 500 gr. Aspiliç tavuk göğüs eti
4 adet halka doğranmış soğan
3 adet sivri biber
Bir baş sarımsak
500 gr. domates
Tuz
Karabiber
2 komposto kâsesi beşamel sos
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

HAMURU İÇİN:
1 fincan Sızma zeytinyağı
1 fincan margarin
1 fincan yoğurt
1 fincan su
Kabartma tozu
Tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un

HAZIRLAMA TARİFİ

1
)
Hamur yoğurma kabına un, yoğurt, yağ, sirke, su ve kabartma tozunu koyup hamur yapın. Üzerine nemli bez örtüp hamuru dinlendirin. Diğer tarafta soğanları tavaya koyup iki kaşık zeytinyağı ile kavurun. İçine domates, yeşilbiber ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra tavuk etlerini ve mantarları da ekleyin. Tavuk etleri pişince ateşten alıp soğutun. Tuz, karabiber ve kaşar peyniri rendesini de karışıma ekleyin. Hamuru merdane ile açıp yağlanmış yuvarlak bir tencereye yerleştirin. İçine hazırlanan tavuklu içi koyup üzerini hamurla kapatıp tepsiye ters çevirin. Fırında kızarana kadar pişirin, sebze ile servis yapın.
Afiyet olsun.