Tavuk İşkembe Çorbası

dakika
Kolay
kişilik

İçindekiler

⁃ 2 adet Aspiliç tavuk but
2 kaşık un
1 fincan sirke
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı Sızma zeytinyağı

HAZIRLAMA TARİFİ

1
)
Tavuk butlarını yıkadıktan sonra bol suda haşlayın. Derileri küçük küçük doğrayıp, etleri didin. Unu bir tencerede yağsız olarak kavurun. Kavurduktan sonra yavaş yavaş tavuk budunu haşladığınız suyu ilave edin. Boza kıvamına gelince tavuk etlerini ve derilerini ilave edip kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Bir kâseye sarımsak, sirke, kırmızıbiber ve Sızma zeytinyağı koyup iyice karıştırın. Sirkeli karışımla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.