Tavuk Şiş

120 dakika
Kolay
4 kişilik

İçindekiler

⁃ 1 kg kadar kemiksiz göğüs eti ya da pirzola
Yeşil biber
Domates
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kimyon

HAZIRLAMA TARİFİ

1
)
Yoğurt, salça, sıvı yağ, sarımsak ve baharatları bir karıştırma kabına alalım ve güzelce harmanlayalım.
Küp doğranmış tavuk etlerini hazırladığımız sosun içine boşaltalım ve güzelce karıştıralım.
Üzerini streç film ile kapatalım ve en az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletelim. Zamanınız yoksa bekletmeden de hazırlayabilirsiniz ancak etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz sosun lezzeti o kadar çok işleyecektir.
Daha sonra streci çıkartalım ve çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına tavuk, domates ve biberleri dizelim. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hepsini aralıklı olarak yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika boyunca etlerimizi ve sebzelerimizi pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun.