Kimyonlu Risotto İle Körili Tavuk

25 dakika
Orta
4 kişilik

İçindekiler

⁃ 1/2 soğan
⁃ Bir tutam tuz
⁃ Zeytinyağı
⁃ 2 karanfil
⁃ 1 çay kaşığı körü
⁃ 300gr basmati pirinç
⁃ 300ml hindistan cevizi sütü
⁃ 2 yemek kaşığı pirinç unu
⁃ 1 paket Aspiliç tavuk göğsü
⁃ 1 çay kaşığı kimyon
⁃ 1 çay kaşığı zerdeçal

HAZIRLAMA TARİFİ

1
)
Ateşe bir tencere su koyun, tuzlayın ve kaynatın. Bu arada bir tavaya birkaç yemek kaşığı yağı ve yıkanmış basmati pirincini dökün. Ayrıca kimyon ve karanfili de ekleyin. Tavaya eklediğiniz malzemeleri birkaç dakika kavurduktan sonra suyu ekleyin ve kaynatın.
2
)
Pirince biraz daha su ekleyin, ısıyı en aza indirin ve kapağını kapatın, pirinci karıştırmadan, sıvı tamamen emilene kadar pişmeye bırakın (yaklaşık 10 dakika). Tavuk göğsünü iri parçalar halinde kesin ve pirinç ununa bulayın. Bir miktar tuz ekleyin. Daha sonra bir tavada az yağ ve doğranmış soğanla birlikte kavurun. 5 dakika sonra hindistan cevizi sütünü dökün ve köri ile zerdeçalı ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
3
)
Ocağı kapatın ve yemeği birleştirmeye başlayın. Öncelikle karanfilleri çıkarmayı unutmayın. Ardından tabağa bir miktar risotto doldurun. Üzerine körili tavuk parçalarını yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun.